Anammabiffar med spaghetti och broccolisås
Trixa med vad som finns i skafferiet och det kan bli en lyckträff!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 400 gram okokt pasta, gärna Änglamarks ekologiska
- 1 fp fryst eko broccoli (påse 400 gram)
- 4 vegoburgare á 120 gram, t ex Anammas vegoburgare, frysta, finns i förpackningar om 2 stycken
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk mjölkfritt margarin, helst fast
- 8 dl Oatly havredryck
- ½ tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2-3 msk eko rapsolja, gärna Änglamarks
Tillbehör:
- lingonsylt/vinbärsgelé
Beredning:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Förbered under tiden broccolisåsen. Smält margarinet i en kastrull, vispa ned vetemjölet och späd med havredrycken under fortsatt vispning. Låt blandningen koka upp och koka under omrörning med en träslev cirka 5 min. Salta och peppra.
Koka broccolin i lättsaltat vatten. Koka den så att den blir ganska välkokt och mjuk. Mosa sönder broccolibuketterna och blanda ned i såsen, låt allt få ett snabbt uppkok och rör om under tiden.
Till sist steker du burgarna i rapsoljan några minuter på varje sida. Häll av kokvattnet från den färdiga spaghettin och servera anrättningen.
Den här rätten uppkom, när kökets råvaror tillfälligt hade sinat. Liksom lite nödmat, man tager vad man haver, men den blev faktiskt delikat. Därför får den en given plats bland den här sidans veganrätter.