Ugnsstekta äpplen och päron

En enkel och nyttig efterrätt. Dessutom god!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 2 päron
  • 4 äpplen
  • 75 g växtbaserat margarin
  • ingefära, mald
  • 2 msk lönnsirap
  • 40 g flagad mandel
  • 1,5 dl torkad och riven kokos

Tillbehör:

  • vaniljsås eller glass, såklart de veganska varianterna

Beredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala päronen och dela dem på längden.

Gröp ur kärnhuset, det lilla som finns på denna frukt.

Skala äpplena och gröp ur kärnhuset. Äpplena ska vara hela.

Smält margarinet i en kastrull.

Smula mandelflagorna och blanda med kokos.

Vänd päronen och äpplena i margarinet och rulla dem i mandelkokosblandningen.

Lägg päronhalvorna och äpplena i en hyfsat vid form.

Pudra över lite ingefära i kärnhushålen.

Häll lite lönnsirap i varje hål.

Strö ev. överbliven blandning över frukterna.

Häll ev. överblivet margarin i formen.

Grädda i 200 grader tills frukterna blir mjuka och lätt brynta ovanpå.

Servera med glass eller vaniljsås.

Kommentarer