Korvgryta

Färgglad och smakstark en ruggig höstkväll!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 4 veganska hot chorizokorvar eller annan likvärdig, kryddig korv
  • 1 pkt svarta bönor (380 g)
  • 1 burk krossad ananas (valfri storlek)
  • 1 röd paprika
  • 2 pkt krossade tomater à 400 g
  • ½ tsk salt
  • lite svartpeppar (korven är stark!)
  • 3 msk margarin att steka i

Beredning:

Skölj riset och ta mängd enligt anvisning på förpackningen.

Sätt igång riskoket.

Dela korvarna på längden i mindre strimlor.

Fräs strimlorna lätt i margarin.

Lägg korvfräset i en lite större kastrull.

Skölj och hacka paprikan i mindre bitar.

Fräs bitarna i stekpannan.

Häll över fräset i kastrullen.

Skölj bönorna och häll dem i kastrullen.

Tillsätt sedan ananaskrosset, tomatkrosset, salt och peppar.

Rör om och låt anrättningen koka upp och koka 5-7 minuter under viss omrörning.

Har du tur nu, så har riset och korvgrytan blivit klara samtidigt och du kan njuta en enkel men näringsrik och hyfsat smaklig måltid.

Kommentarer