Korvgryta
Färgglad och smakstark en ruggig höstkväll!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 4 veganska hot chorizokorvar eller annan likvärdig, kryddig korv
- 1 pkt svarta bönor (380 g)
- 1 burk krossad ananas (valfri storlek)
- 1 röd paprika
- 2 pkt krossade tomater à 400 g
- ½ tsk salt
- lite svartpeppar (korven är stark!)
- 3 msk margarin att steka i
Beredning:
Skölj riset och ta mängd enligt anvisning på förpackningen.
Sätt igång riskoket.
Dela korvarna på längden i mindre strimlor.
Fräs strimlorna lätt i margarin.
Lägg korvfräset i en lite större kastrull.
Skölj och hacka paprikan i mindre bitar.
Fräs bitarna i stekpannan.
Häll över fräset i kastrullen.
Skölj bönorna och häll dem i kastrullen.
Tillsätt sedan ananaskrosset, tomatkrosset, salt och peppar.
Rör om och låt anrättningen koka upp och koka 5-7 minuter under viss omrörning.
Har du tur nu, så har riset och korvgrytan blivit klara samtidigt och du kan njuta en enkel men näringsrik och hyfsat smaklig måltid.