Auberginegryta

En perfekt, varm och näringsrik höstgryta!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 1 stor aubergine
  • 1 stor morot
  • 1 orange paprika
  • 1,5 tsk torkad timjan
  • 2 pkt havregrädde à 2,5 dl
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 4-5 msk rapsolja
  • 1-2 dl vatten

Beredning:

Skölj auberginen och skär den i skivor.

Skala moroten och skiva den på rivjärn.

Skölj paprikan och skär den i mindre bitar.

Skölj svampen och skär även den i mindre bitar.

Hetta upp en stekpanna med lite olja.

Klipp aubergineskivorna i mindre bitar och stek dem mjuka i oljan.

Pytsa på vattnet, som får koka in i auberginebitarna.

Häll över det stekta i en stor kastrull eller gryta.

Bryn morot och paprika i olja i stekpannan.

Häll över även detta i kastrullen/grytan.

Stek till sist svampen och häll ned i kastrullen.

Tillsätt salt, kryddor, soja och havregrädde i kastrullen.

Låt anrättningen puttra på medelvärme under viss omrörning cirka 10 minuter.

Smaka av med ev. mer av kryddor/salt.

Tillbehör:

Ris eller bulgur

Kommentarer