Auberginegryta
En perfekt, varm och näringsrik höstgryta!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 1 stor aubergine
- 1 stor morot
- 1 orange paprika
- 1,5 tsk torkad timjan
- 2 pkt havregrädde à 2,5 dl
- 250 g färska champinjoner
- 1 tsk salt
- 1,5 krm svartpeppar
- 1 tsk kinesisk soja
- 4-5 msk rapsolja
- 1-2 dl vatten
Beredning:
Skölj auberginen och skär den i skivor.
Skala moroten och skiva den på rivjärn.
Skölj paprikan och skär den i mindre bitar.
Skölj svampen och skär även den i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite olja.
Klipp aubergineskivorna i mindre bitar och stek dem mjuka i oljan.
Pytsa på vattnet, som får koka in i auberginebitarna.
Häll över det stekta i en stor kastrull eller gryta.
Bryn morot och paprika i olja i stekpannan.
Häll över även detta i kastrullen/grytan.
Stek till sist svampen och häll ned i kastrullen.
Tillsätt salt, kryddor, soja och havregrädde i kastrullen.
Låt anrättningen puttra på medelvärme under viss omrörning cirka 10 minuter.
Smaka av med ev. mer av kryddor/salt.
Tillbehör:
Ris eller bulgur