Durhagramabröd

En matig bulle att äta till en god soppa! Komplett middag! Eller bara med margarin till te eller kaffe.

Receptet avser 20 portioner


Ingredienser:

  • 60 g mjölkfritt margarin
  • 50 g jäst för matbröd
  • 5 dl Oatly havredryck
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 dl durramjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl speltmjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk fröblandning – chiafrön, linfrön, sesamfrön

Beredning:

Sätt ugnen på 225 grader.

Smält margarinet i en kastrull och tillsätt havredrycken.

Värm till fingervarmt, ca 37 grader.

Tillsätt salt, lönnsirap och fröblandningen.

Häll allt i en bunke.

Häll under omrörning ned durramjöl, havremjöl och grahamsmjöl och rör om.

Gör samma med mandelmjöl, spelt och rågsikt.

Tillsätt slutligen vetemjölet och bearbeta degen, så att den blir någorlunda slät. Går bra att göra för hand.

Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.

Ta upp degen på bakbordet och knåda ytterligare, så att den blir slät och lätthanterlig.

Tillsätt ev. mer vetemjöl.

Dela degen i 4 bitar.

Forma till varje bit till en rulle, som du delar i mindre bitar, ca 5 st.

Rulla varje bit till en rund och snygg liten bulle.

Lägg bullarna på plåt att jäsa 30 min.

Grädda bröden, som blir cirka 20 st, i ungefär 20 minuter eller tills du ser att de är bruna och fina.

Kommentarer