Veganska "fiskburgare"
Det här är en läcker variant på de vanliga hamburgarna!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 4 hamburgerbröd
- 4 veganska ”fiskfiléer”, t ex frysta Nothing Fishy
- 1 ask veg. Philadelphiaost
- 1 brk tångkaviar, röd eller svart
- vegansk skivad ost eller hel bit
- 4 ekologiska tomater
- 1 medelstor ekologisk gurka
- 1 liten påse babyspenat
- några msk rapsolja till stekning
Beredning:
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Stek filéerna gyllenbruna, 3-4 minuter på varje sida, vänd då och då.
Skölj gurka och tomater och skiva.
Blanda Philadelphiaosten med tångkaviaren.
Lägg de färdigstekta filéerna på en tallrik.
Fräs insidan av hamburgerbröden i stekpannan, ev. lite mer olja tillsätts.
Bygg burgaren – börja med en skiva ost.
Lägg på rejält med babyspenat.
Lägg på en fiskfilé.
Lägg en ostskiva på filén och bred på rejält med kaviarblandning.
Toppa med tomatskivor och gurka.
Lägg på ”locket”.
Bygg fyra likadana hamburgare och garnera med överblivna grönsaker runt om på tallriken.