Fisk-ish-pinnar med persiljesås

Du fiskälskare! Älska fisken på rätt sätt och låt den leva. Prova denna veganska rätt och du kommer att bli överraskad.

Receptet avser 4 portioner


Persiljesås:

  • 6 dl havremjölk
  • 3 msk matfett (t ex kokosolja, Mildas mat och bak i paket, veganskt)
  • 3 msk vetemjöl
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1⁄2 kryddmått vitpeppar
  • 1 kruka persilja
  • 1⁄2 citron

Tillbehör:

  • 12-16 medelstora potatisar
  • 2 paket ICA fisk-ish-pinnar (färska)
  • 2-3 msk rapsolja till stekning
  • 3 medelstora morötter

Beredning:

Sätt igång potatiskoket innan du går vidare med sås och stekning.

Sås:

Smält matfettet och vispa ihop mjölet med fettet. Späd med mjölken lite i sänder samtidigt som du vispar. Låt det hela koka upp och koka cirka 5 minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar och pressa ned en tesked citronsaft. Klipp persiljan skapligt fint. Det går bäst om du trycker ner den i ett rymligt dricksglas och klipper kors och tvärs ner i glaset. Häll ned klippet i såsen och låt den koka upp igen och koka några minuter under omrörning.

Pinnar:

Hetta upp oljan och stek fisk-ish-pinnarna på medelvärme 5-6 minuter eller tills de blir lite brynta. Vänd dem under stekningen. Det behövs kanske två stekningar, en till varje pinnpaket. (Om folk är väldigt hungriga kan det vara lämpligt att ha ett tredje extra paket att steka. :-)

Morötter:

Skala och riv morötterna fint på rivjärn. Droppa över lite citronsaft och blanda ihop rivet i en skål.

Ät den kokta potatisen till och njut av anrättningen.

Kommentarer