Glutenfri pinjenöts- och svamppasta
Inte behöver man äta djur - och inte heller gluten!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 250 g pasta Tagliatelle, t ex Senza Glutine (250-350 g)
- 350 g kastanjechampinjoner
- 1 liten zucchini
- 1 fp (2,5 dl) havregrädde, gärna ICAs
- 1 klyfta vitlök
- 1 påse (50 g) pinjenötter
- 1 tsk havssalt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 msk mjölkfritt margarin, t ex Flora
Tillbehör:
- ruccola, gurka, tomater
Beredning:
Sätt igång pastakoket enligt anvisningar på paketet. Häll lite av saltet i kokvattnet.
Skölj därefter champinjonerna och dela varje svamp i fyra ”klyftor”.
Stek svamparna i margarinet, så att de blir lite brynta. Salta och peppra svamparna och rör om. Lägg över allt i en tallrik.
Skölj och tärna zucchinin. Stek tärningarna i svampspadet i stekpannan några minuter.
Häll av kokvattnet från pastan, när den är klar.
Skala och pressa ner vitlöksklyftan i pastakastrullen.
Rör ned svamp och zucchinitärningar i pastakastrullen.
Tillsätt pinjenötterna och grädden och rör om.
Låt pastaröran puttra på svag värme en kort stund under omrörning. Smaka av och salta och krydda ev. lite mer.
Skölj grönsakerna och skiva gurka och tomater.
Matigt och gott! Ruccolan och nötterna är pricken över i:et!