Glutenfri pizza
En matig, smakfylld och lite annorlunda pizza att bjuda på! Både vegansk och glutenfri!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
Pizzadeg:
- 2,5 dl ljummet vatten
- 1 msk fiberhusk
- ½ dl olivolja
- 1 tsk havssalt
- 2 dl mandelmjöl
- 3 dl durramjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
- 1 liten aubergine
- 1 liten squash
- 1 paprika, valfri färg
- 5 färska dadlar
- 5 torkade tomatskivor i olja
- 2-3 msk tomatpuré
- 3 msk olivolja
- ½ tsk havssalt
- ½ pkt Violife Greek White-ost
- 2 färska tomater
- 1 tsk oregano
Tillbehör:
- Vegansk bearnaisesås
Beredning:
Fyllning:
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med grönsakerna aubergine, squash och paprika.
Skölj dem och skär i bitar.
Häll lite av oljan i botten på en vid, låg form.
Lägg ned grönsakerna och sätt in i ugnen för rostning i ca 25 minuter tills de bli mjuka.
Rör om i grönsaksblandningen någon gång och strö över lite havssalt, ev. mer olja.
Pizzadeg:
Ljumma vattnet till fingervarmt och häll i en bunke.
Tillsätt ½ dl olivolja och saltet.
Rör ned mandelmjölet, durramjölet och bakpulvret.
Bearbeta degen till slät med en slev. Den påminner om ”trolldeg”.
Låt degen vila en stund.
Ta fram en långpanna och lägg på ett bakplåtspapper.
Ta upp degen och tryck ut den med fingrarna till en ganska tunn ”pizzaform”.
Bred på tomatpurén.
Kärna ur och klipp dadlarna och soltorkade tomaterna i små bitar.
När ugnsgrönsakerna är klara, bred ut dem över pizzabottnen.
Strö över dadel/tomatklippet.
Skiva de färska tomaterna och fördela skivorna på pizzan.
Tärna Violifeosten och lägg på.
Till sist – oreganon.