Glutenfria bönbiffar med sötpotatis och tzatziki

Kulinarisk bönrätt!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 4 stora sötpotatisar

Biffarna:

  • 2 små paket (ca 380 g) kikärtor
  • 2 paket (ca 350 g) blandade bönor (cannelloni, kidney, borlotti)
  • 4 msk majsstärkelse
  • 4 msk rismjöl
  • 1,5 – 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk havssalt
  • 0,5 krm chiliflingor
  • 4-5 msk rapsolja

Såsen:

  • 1 burk Planti fraiche (vegansk crème fraiche)
  • 1 liten gurka
  • 10 strån gräslök
  • 2 krm vitlökspulver (eller 1 liten klyfta pressad vitlök)
  • 0,5 – 1 krm salt

Beredning:

Sötpotatisen:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj sötpotatisen. Dela den i klyftor.

Häll lite rapsolja i en långpanna och lägg i potatisklyftorna.

Bakningstid i ugnen – ca 45 minuter eller tills klyftorna känns mjuka rakt igenom.

Vänd klyftorna med stekspade efter halva tiden.

Biffarna:

Skölj kikärtor och bönor.

Mixa med stavmixer till en slät gröt.

Blanda i majsstärkelsen, rismjölet och kryddorna och rör om ordentligt.

Forma smeten till små biffar och stek på medelvärme så att de blir lite brynta.

Lägg upp biffarna i en skål och håll varma.

Såsen:

Skölj och klipp gräslöken fint.

Häll ned det klippta i Planti fraichen och rör om.

Skölj, skala och hacka gurkan i små tärningar.

Tillsätt även dessa i ”fraichen".

Rör om det hela och smaka av med salt och vitlökspulver.

Provköket meddelade att det var restaurangklass på denna anrättning!

Kommentarer