Kålijox
Kål är ett väldigt trevligt grundämne i matlagning!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 6-8 hyfsat stora potatisar
- 300-400 gram vegansk ”falukorv”
- 1 stor burk skivade champinjoner (390 g)
- ½ medelstor spetskål
- 3 msk rapsolja
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl havrebas (vegansk matlagningsgrädde t ex ICAs)
Beredning:
Sätt igång potatiskoket.
Tärna korven i små tärningar.
Dela spetskålen på längden och strimla ena halvan.
Hetta upp stekpannan och fräs korvtärningarna i en del av rapsoljan, så att de blir lite brynta.
Häll upp tärningarna i en kastrull.
Fräs kålstrimlet i resten av oljan och häll över även detta i kastrullen.
Tillsätt champinjonerna i kastrullen, salta och peppra.
Häll till sist över grädden och rör om. Låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter.
Nu är potatisen förhoppningsvis klar och du kan avnjuta en snabblagad och riktigt god måltid!