Kålijox

Kål är ett väldigt trevligt grundämne i matlagning!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 6-8 hyfsat stora potatisar
  • 300-400 gram vegansk ”falukorv”
  • 1 stor burk skivade champinjoner (390 g)
  • ½ medelstor spetskål
  • 3 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl havrebas (vegansk matlagningsgrädde t ex ICAs)

Beredning:

Sätt igång potatiskoket.

Tärna korven i små tärningar.

Dela spetskålen på längden och strimla ena halvan.

Hetta upp stekpannan och fräs korvtärningarna i en del av rapsoljan, så att de blir lite brynta.

Häll upp tärningarna i en kastrull.

Fräs kålstrimlet i resten av oljan och häll över även detta i kastrullen.

Tillsätt champinjonerna i kastrullen, salta och peppra.

Häll till sist över grädden och rör om. Låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter.

Nu är potatisen förhoppningsvis klar och du kan avnjuta en snabblagad och riktigt god måltid!

Kommentarer