Matig färssås med spaghetti

En färssås utan färs - enkelt och gott!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 300 - 400 g okokt spaghetti msk rapsolja
  • 200 g färska champinjoner, helst ekologiska
  • 175 g veganska baconstrips (t ex Viveras)
  • 1 burk majs, 160 g
  • 400 g krossade tomater med örter (går bra med vilken krossad tomattyp som helst)
  • 380 g svarta bönor, helst ekologiska
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 krm fryst, hackad chili
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl vatten

Beredning:

Sätt igång pastakoket. Tillred enligt recept på förpackningen för 4 personer.

Skölj och skiva champinjonerna och fräs dem i stekpanna i lite rapsolja. Krydda med salt och peppar.

Häll över svampfräset i en rymlig kastrull.

Fräs vegobaconet i olja och klipp sönder i mindre bitar under tiden.

Häll baconklippet i kastrullen.

Skölj majsen och bönorna och blanda ner det i kastrullen.

Tillsätt tomatpurén och vitlöksklyftorna, som du skalar och krossar.

Och till sist – timjan och chili.

Och vattnet!

Rör om blandningen och låt den puttra 5 – 7 minuter på medelvärme.

Servera med den kokta och avrunna spaghettin.

En mättande och nyttig rätt, inte allt för svår att koka ihop!

Kommentarer