Matig färssås med spaghetti
En färssås utan färs - enkelt och gott!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 300 - 400 g okokt spaghetti msk rapsolja
- 200 g färska champinjoner, helst ekologiska
- 175 g veganska baconstrips (t ex Viveras)
- 1 burk majs, 160 g
- 400 g krossade tomater med örter (går bra med vilken krossad tomattyp som helst)
- 380 g svarta bönor, helst ekologiska
- 2 msk tomatpuré
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 krm fryst, hackad chili
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 dl vatten
Beredning:
Sätt igång pastakoket. Tillred enligt recept på förpackningen för 4 personer.
Skölj och skiva champinjonerna och fräs dem i stekpanna i lite rapsolja. Krydda med salt och peppar.
Häll över svampfräset i en rymlig kastrull.
Fräs vegobaconet i olja och klipp sönder i mindre bitar under tiden.
Häll baconklippet i kastrullen.
Skölj majsen och bönorna och blanda ner det i kastrullen.
Tillsätt tomatpurén och vitlöksklyftorna, som du skalar och krossar.
Och till sist – timjan och chili.
Och vattnet!
Rör om blandningen och låt den puttra 5 – 7 minuter på medelvärme.
Servera med den kokta och avrunna spaghettin.
En mättande och nyttig rätt, inte allt för svår att koka ihop!