Pölsa
Denna veganska pölsa är lätt att göra och god att äta och innehåller inga inkråm från djur!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 150 g torkad sojafärs, gärna Kung Markattas
- 1 liter vatten
- 3 tsk vegetariskt buljongpulver
- 2 dl korngryn + 7 dl vatten
- 1 medelstor gul lök
- 1 lagerblad
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk salt
Tillbehör:
- kokt potatis
- skivade, inlagda rödbetor
Beredning:
Mät upp 1 liter vatten i en kastrull och häll i 2 tsk buljongpulver + sojafärsen.
Koka upp och sjud på låg värme 10-15 minuter.
Mät under tiden upp 7 dl vatten + 1 tsk buljongpulver.
Koka upp och häll i korngrynen.
Skala och dela löken i mindre bitar.
Lägg ned lökbitarna i kastrullen med korngrynen och låt dem koka med.
Koka på svag värme i cirka 30 minuter.
När sojafärsen är kokt, sila av kokvattnen och krama ur det mesta av vattnet ur färsen.
Blanda färsen och de färdigkokta korngrynen i en större kastrull och smaksätt med salt och svartpeppar.
Rör om och koka upp och låt puttra en stund. Om pölsan är för tjock, sätt ev. till lite mer vatten.
Detta är en riktigt god rätt med nykokt potatis och rödbetor!