Potatis- och purjolökssoppa
När idétorkan slår till i köket och du har potatis och purjo hemma. Detta är stora räddningen!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 5-6 medelstora ekologiska potatisar
- 1-2 dm purjolök, beroende på hur tjock den är
- 7,5 dl vatten
- 2,5 dl ICA:s Matlagningsbas, havre
- 1,5 vegetabilisk buljongtärning eller motsvarande mängd buljongpulver
- ½ tsk salt
- ½ krm svartpeppar
- 2 tsk rapsolja till stekning
Beredning:
Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
Sätt kastrullen åt sidan.
Skölj purjolöksbiten och strimla den fint.
Hetta upp oljan och fräs purjon i den tills löken fått lite brynt färg.
Skrapa ned den brynta löken i buljongkastrullen.
Skala, skölj och tärna potatisarna.
Tillsätt dem i kastrullen.
Koka upp och koka soppan på medelvärme i cirka 10 minuter eller tills potatisen känns någorlunda mjuk.
Häll i havregrädden och salta och peppra.
Ge soppan ett uppkok igen och rör om.
Smaka av och krydda eventuellt mer, om du tycker att det behövs.
Servera med ett gott bröd, gärna hemlagat, baguette eller annat.