Rabarber- och päronpaj
Det går att göra paj helt utan vetemjöl också!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
Fyllning:
- 250 g rabarber
- 250 g päron
- ½ msk potatismjöl
- 1 tsk kanel
- 4 msk strösocker eller lönnsirap
Smuldeg:
- 2 dl havregryn
- 2 dl mandelmjöl
- ½ dl strösocker eller lönnsirap
- 125 g margarin
Beredning:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Skala rabarbern och päronen och dela allt i små bitar.
Smörj en ganska stor rund eller avlång pajform.
Lägg i bitarna.
Strö över potatismjöl, kanel och socker/lönnsirap.
Rör om så att allt blandas.
Blanda ihop ingredienserna till smuldegen.
Fördela blandningen jämnt över fyllningen.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Tillbehör:
Vaniljsås, vegansk, eller sojaglass.