Rabarber- och päronpaj

Det går att göra paj helt utan vetemjöl också!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

Fyllning:

  • 250 g rabarber
  • 250 g päron
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 tsk kanel
  • 4 msk strösocker eller lönnsirap

Smuldeg:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mandelmjöl
  • ½ dl strösocker eller lönnsirap
  • 125 g margarin

Beredning:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Skala rabarbern och päronen och dela allt i små bitar.

Smörj en ganska stor rund eller avlång pajform.

Lägg i bitarna.

Strö över potatismjöl, kanel och socker/lönnsirap.

Rör om så att allt blandas.

Blanda ihop ingredienserna till smuldegen.

Fördela blandningen jämnt över fyllningen.

Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Tillbehör:

Vaniljsås, vegansk, eller sojaglass.

Kommentarer