Rotfruktsgratäng med Oumph

Rotfrukt - frukt som är roten till allt gott! Tillsammans med Oumph är gratängen helt förträfflig!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 1-2 påsar (280 g) fryst Oumph, t ex ”Thyme and Garlic”
  • 4 palsternackor
  • 4 gulbetor
  • 4 medelstora morötter
  • 6 medelstora potatisar
  • 6-7 jordärtskockor
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl Oatly havredryck
  • 1,5 dl riven vegansk ost, finns fryst gratängost som funkar jättebra.
  • 1 msk mjölkfritt margarin till ugnsformen
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Beredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala alla rotsakerna och skiva dem på rivjärn.

Skala och skiva löken tunt.

Smörj en hyfsat vid form och blanda ner grönsaker, lök och den rivna osten i den.

Blanda ihop havredrycken med salt och svartpeppar och häll över grönsaks/ostblandningen.

Sätt in gratängen i ugnen och låt grädda tills den blir puttrig och lätt brynt. Den kan se lös ut, men det ska så vara. Det tar runt 30 minuter. Stek under tiden oumpen i medelvarm stekpanna.

Ät och upptäck de rika smakerna i denna enkla rätt!

Kommentarer