Rotfruktspytt med linser och vegansk fetaost

En jordnära middagsrätt med förvånande sting!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 1 dl okokta belugalinser
  • 4 morötter
  • 4 medelstora jordärtskocksknölar
  • 3 palsternackor
  • 3 gulbetor
  • 1 gul lök
  • 1 paket vegansk fetaost, finns lite olika sorter
  • 1 fp Änglamarks kokosmjölk (330 ml)
  • ½ dl Oatly havredryck
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klick veganskt margarin

Tillbehör:

  • Polarbröds Abisko, mjukt tunnbröd
  • Smörgåsmargarin

Beredning:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna enligt beskrivning på förpackningen.

Skölj och skala alla rotsakerna under tiden som linserna kokar och skiva dem i hyfsat tunna skivor.

Smörj en avlång ugnsform med margarinet och varva rotsaksskivorna i den.

Häll (eller tryck ut) kokosmjölken i en bunke och blanda med havredrycken till en slät blandning.

Salta och peppra i blandningen och vispa om lite till.

Häll blandningen över rotsakerna i formen.

Grädda i ugnen ca 40 minuter.

Häll av ev. Kokvatten från linserna och bred dem över rotsakerna och dekorera med fetaosttärningar.

Servera tunnbrödet till.

En lite otippat läcker smaksensation!

Kommentarer