Rotfruktspytt med linser och vegansk fetaost
En jordnära middagsrätt med förvånande sting!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 1 dl okokta belugalinser
- 4 morötter
- 4 medelstora jordärtskocksknölar
- 3 palsternackor
- 3 gulbetor
- 1 gul lök
- 1 paket vegansk fetaost, finns lite olika sorter
- 1 fp Änglamarks kokosmjölk (330 ml)
- ½ dl Oatly havredryck
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 klick veganskt margarin
Tillbehör:
- Polarbröds Abisko, mjukt tunnbröd
- Smörgåsmargarin
Beredning:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna enligt beskrivning på förpackningen.
Skölj och skala alla rotsakerna under tiden som linserna kokar och skiva dem i hyfsat tunna skivor.
Smörj en avlång ugnsform med margarinet och varva rotsaksskivorna i den.
Häll (eller tryck ut) kokosmjölken i en bunke och blanda med havredrycken till en slät blandning.
Salta och peppra i blandningen och vispa om lite till.
Häll blandningen över rotsakerna i formen.
Grädda i ugnen ca 40 minuter.
Häll av ev. Kokvatten från linserna och bred dem över rotsakerna och dekorera med fetaosttärningar.
Servera tunnbrödet till.
En lite otippat läcker smaksensation!