Skafferirensningspanna

Du behöver en snabblagad måltid, diverse rester och burkar finns. Testa detta recept!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 300-400 gram tofu (naturell eller alspånsrökt)
  • 380 gram gröna linser (1 paket)
  • ½ spetskål
  • 1 gul paprika (helst ekologisk)
  • 1 röd paprika (ta det som finns, färg spelar ingen roll)
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 4 dl vatten
  • 3 rågade tsk maizenamjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm strösocker
  • ½ krm svartpeppar

Tillbehör:

  • Ris eller bulgur

Beredning:

Innan du börjar med ”pannan”, sätt på ris eller bulgur och koka enligt anvisningar för 4 personer.

Hacka tofun i små bitar och fräs i rapsolja i en stekpanna tillsammans med paprikapulvret och saltet. Häll över i en skål.

Skölj och skär paprikorna och spetskålen i mindre bitar och fräs i resten av oljan i stekpannan.

Häll tillbaka tofun i stekpannan.

Rör om och låt blandningen steka på medelvärme några minuter. Eventuellt behövs lite mer rapsolja.

Strö över maizenamjölet och rör om. Blanda ner sojan.

Avsluta med att hälla på vattnet i omgångar under omrörning och låt blandningen stå och puttra på låg värme en stund.

Smaka av med socker och svartpeppar.

Förvånansvärt bra och matigt med få ingredienser och lite väsen!

Kommentarer