Tofustroganoff
Här behöver vi varken djurkorv eller vegankorv för att få till en supergod stroganoff!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 2 dl röd quinoa
- 1 pkt alspånsrökt Yi Pin ekologisk tofu (230 g)
- 1 pkt svarta bönor (380 g), gärna Zetas ekologiska
- 1 gul lök, medelstor
- 3 msk rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- ½ tsk sambal oelek
- 2,5 dl Änglamarks ekologiska kokosmjölk (burk à 400 ml)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör:
- Varsin tomat och några gurkskivor per person
Beredning:
Sätt igång quinoakoket. Gör enligt anvisningarna på paketet.
Under tiden som quinoan kokar skär du tofun i smala strimlor och hackar löken i någorlunda små bitar. Fräs löken i rapsolja i stekpanna och häll över i en lite större kastrull. Bryn tofustrimlorna och lägg även dem i kastrullen. Tillsätt kokosmjölken, tomatpurén, bönorna samt krydderierna, inklusive sambal oeleken, som du kan ha mera av om du vill ha extra sting i anrättningen. Låt stroganoffen puttra i grytan på medelvärme några minuter, innan du serverar den. Vid det här laget är nog också quinoan klar. Förvånansvärt god och lite annorlunda kombo detta!