Tofustroganoff

Här behöver vi varken djurkorv eller vegankorv för att få till en supergod stroganoff!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 2 dl röd quinoa
  • 1 pkt alspånsrökt Yi Pin ekologisk tofu (230 g)
  • 1 pkt svarta bönor (380 g), gärna Zetas ekologiska
  • 1 gul lök, medelstor
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2,5 dl Änglamarks ekologiska kokosmjölk (burk à 400 ml)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

  • Varsin tomat och några gurkskivor per person

Beredning:

Sätt igång quinoakoket. Gör enligt anvisningarna på paketet.

Under tiden som quinoan kokar skär du tofun i smala strimlor och hackar löken i någorlunda små bitar. Fräs löken i rapsolja i stekpanna och häll över i en lite större kastrull. Bryn tofustrimlorna och lägg även dem i kastrullen. Tillsätt kokosmjölken, tomatpurén, bönorna samt krydderierna, inklusive sambal oeleken, som du kan ha mera av om du vill ha extra sting i anrättningen. Låt stroganoffen puttra i grytan på medelvärme några minuter, innan du serverar den. Vid det här laget är nog också quinoan klar. Förvånansvärt god och lite annorlunda kombo detta!

Kommentarer