Tsar Putin
En vegansk smörgåstårta som är kremlig...förlåt krämig, uppslukande och som invaderar smaksinnet!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 1 fp Polarbröds Jubileumskaka eller annan likvärdig kaka, t ex den vanliga Polarkakan
Lager 1 och 3:
- 1 burk Planti fraiche
- 1 burk röd tångkaviar
- ½ paket (115 gram) alspånsrökt tofu (förpackningen är på 230 gram)
- 3 msk vegansk majonnäs, t ex Coops ”blåvita” eller Hellmans Vegan mayo
- 3 msk fryst dill
- ½ krm svartpeppar
- ½ krm salt
Lager 2:
- ½ burk Planti fraiche
- 10 små skivor Quorn pepperoni veganska
- 3 msk färsk persilja
- 2 msk vegansk majonnäs
Garnering ovanpå tårtan:
- ½ fp Violife Creamy smörgåspålägg
- 1 blodapelsin
- 1 tomat
Tillbehör:
4 mogna och snygga avokado
Beredning:
Lager 1 och 3:
Riv tofun på grova delen av rivjärnet.
Blanda den rivna tofun med alla övriga ingredienser för lager 1 och 3 i en bunke. Rör om så att det blandas väl. Bred ut hälften av smeten på det första, halvmåneformade lagret. Lägg på nästa ”halvmåne”.
Lager 2:
Klipp pepperoniskivorna i små bitar. Klipp också persiljan fint. Blanda ihop persilja och pepperoni med övriga ingredienser för lager 2 och rör om. Bred ut smeten på andra ”halvmånen”. Lägg på den tredje ”halvmånen” och bred ut resten av smeten för lager 1 och 3.
På den sista ”halvmånen” breder du Violife Creamy till ett jämnt skikt. Det är bättre att göra det på stabilt underlag, dvs. innan du lägger på sista lagret överst på tårtan. Lägg nu den sista bredda tårtdelen överst och garnera med fint skivad tomat och skalad och skivad apelsin.
Låt den färdiga smörgåstårtan ”stå till sig” en halvtimme, innan du serverar den. Servera också skalad och skivad avokado till.
Det blir slut på denna tårta ganska per omgående!