Uppdaterad "sepesoppa"
En "ta-till-rätt" när tid och ingredienser tryter - god och mättande!
Receptet avser 2 portioner
Ingredienser:
- 10 dl vatten
- 150 – 200 g fullkornsspaghetti (beroende på hur tjock soppa du önskar)
- 2 tärningar (eller msk) vegansk buljong
- 15 cocktailtomater
- 1 msk torkad basilika
- ½ burk Planti fraiche
- 2 veganska bratwurst, stark smak
- 2 msk rapsolja
Tillbehör:
- Något trevligt och knaprigt bröd
Beredning:
Koka upp vattnet i en kastrull.
Bryt spaghettin i små bitar och lägg i att koka i 15 minuter.
Slanta korvarna och bryn dem lätt i olja.
Lägg över korvbitarna på en tallrik.
Dela tomaterna i mindre bitar och stek ihop dem mjuka i rapsoljan tillsammans med basilikan.
När pastan är nästan klar, häll över korven och tomatjoxet i pastakastrullen.
Tillsätt Plantifraichen och låt det hela puttra ihop några minuter.
Smaksätt ev. med mer salt och peppar.
God måltid önskas!
Anrättningen räcker till 2-3 portioner. Dubbla receptet, om du vill att det ska räcka till flera personer.