Uppdaterad "sepesoppa"

En "ta-till-rätt" när tid och ingredienser tryter - god och mättande!

Receptet avser 2 portioner


Ingredienser:

  • 10 dl vatten
  • 150 – 200 g fullkornsspaghetti (beroende på hur tjock soppa du önskar)
  • 2 tärningar (eller msk) vegansk buljong
  • 15 cocktailtomater
  • 1 msk torkad basilika
  • ½ burk Planti fraiche
  • 2 veganska bratwurst, stark smak
  • 2 msk rapsolja

Tillbehör:

  • Något trevligt och knaprigt bröd

Beredning:

Koka upp vattnet i en kastrull.

Bryt spaghettin i små bitar och lägg i att koka i 15 minuter.

Slanta korvarna och bryn dem lätt i olja.

Lägg över korvbitarna på en tallrik.

Dela tomaterna i mindre bitar och stek ihop dem mjuka i rapsoljan tillsammans med basilikan.

När pastan är nästan klar, häll över korven och tomatjoxet i pastakastrullen.

Tillsätt Plantifraichen och låt det hela puttra ihop några minuter.

Smaksätt ev. med mer salt och peppar.

God måltid önskas!

Anrättningen räcker till 2-3 portioner. Dubbla receptet, om du vill att det ska räcka till flera personer.

Kommentarer