Vegansk middagskorv med blomkålsstuvning
Kort och gott!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- ca 500 gram frysta blomkålsbuketter
- 4 msk vegetabiliskt margarin
- 6 msk vetemjöl
- 6 dl Oatly havredryck
- 1 krm salt
- ½ – 1 krm vitpeppar
- 2 st veganska ”middagskorvar” à 300 gram (gärna Coops korv)
- ca 3 msk rapsolja
- ca 12 medelstora potatisar, fast sort
Beredning:
Skölj potatisen och sätt igång potatiskoket medan du förbereder stuvningen och steker korven.
Blomkålsstuvningen:
Koka blomkålen i lättsaltat vatten några minuter. Det går bra direkt från fryst. Låt den inte koka för länge så att den blir sladdrig.
Smält margarinet i en kastrull. Vispa ner mjölet och tillsätt havredrycken under lätt vispning. Låt blandningen koka upp, salta och peppra och låt det hela koka på låg värme under omrörning i 5 minuter. Smaka av. Krydda mera om du tycker att det behövs. Låt den lättkokta blomkålen rinna av och rör ned den i såsen och ge stuvningen ett snabbt uppkok.
Skär middagskorven i någorlunda tjocka skivor och stek dem i omgångar i rapsolja i en stekpanna. Vänd korvskivorna någon gång under stekningen, så att stekytan blir jämn.
Nu är säkert potatisen klar, och du kan avnjuta anrättningen, som i sin enkelhet är alldeles förtjusande!