Vegansk middagskorv med blomkålsstuvning

Kort och gott!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • ca 500 gram frysta blomkålsbuketter
  • 4 msk vegetabiliskt margarin
  • 6 msk vetemjöl
  • 6 dl Oatly havredryck
  • 1 krm salt
  • ½ – 1 krm vitpeppar
  • 2 st veganska ”middagskorvar” à 300 gram (gärna Coops korv)
  • ca 3 msk rapsolja
  • ca 12 medelstora potatisar, fast sort

Beredning:

Skölj potatisen och sätt igång potatiskoket medan du förbereder stuvningen och steker korven.

Blomkålsstuvningen:

Koka blomkålen i lättsaltat vatten några minuter. Det går bra direkt från fryst. Låt den inte koka för länge så att den blir sladdrig.

Smält margarinet i en kastrull. Vispa ner mjölet och tillsätt havredrycken under lätt vispning. Låt blandningen koka upp, salta och peppra och låt det hela koka på låg värme under omrörning i 5 minuter. Smaka av. Krydda mera om du tycker att det behövs. Låt den lättkokta blomkålen rinna av och rör ned den i såsen och ge stuvningen ett snabbt uppkok.

Skär middagskorven i någorlunda tjocka skivor och stek dem i omgångar i rapsolja i en stekpanna. Vänd korvskivorna någon gång under stekningen, så att stekytan blir jämn.

Nu är säkert potatisen klar, och du kan avnjuta anrättningen, som i sin enkelhet är alldeles förtjusande!

Kommentarer