Vegansk snabburgare

Veganska hamburgare är både enkelt att laga och gott att äta!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 veganska förstekta biffar, t ex Hälsans kök
  • 1 stor tomat, helst bifftomat
  • 4 skivor vegansk ost (finns färdigskivad, den funkar bäst i detta fall)
  • 0,5 dl Planti fraiche eller havregurt, funkar bra vilket som
  • 2 msk tomatpuré eller motsvarande mängd vanlig simpel ketchup
  • 2 stora blad romansallat
  • 1-2 msk rapsolja att steka i
  • ev. rostad lök

Beredning:

Ta fram biffarna och låt dem tina, så går det fort att steka på dem i stekpanna. Under stekningen kan du skölja och skära tomaten, så att du får 4 stora, någorlunda tjocka skivor. Skölj sallaten och dela varje blad på hälften. Blanda ihop Planti fraichen/havregurten och tomatpurén/ketchupen. När biffarna är genomvarma, bryn hastigt bröden i restoljan i stekpannan. Smeta på puréröran på varje brödunderdel. Lägg en ostskiva på varje biff och kör i mikron så att osten smälter. Lägg en bladhalva på varje underdel och lägg ostbiffen ovanpå. Fortsätt med tomatskivorna ovanpå biffen och tryck fast brödlocket. Om du gillar lök, strö lite rostad sådan på tomaten, innan du ”stänger” burgaren.

Ät och njut!

Kommentarer